Presentación y objetivos

Presentació

Ibbycat és el nom otorgat al Consell català de literatura infantil i juvenil, una federació d'organismes sense anim de lucre que que representa i aglutina tots els sectors de la LIJ en llengua catalana. Constituïda el 5 de maig de 1982, és membre fundador de l’Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil (OEPLI) i representa als territoris de llengua catalana a l'International Board on Books for Young People (IBBY). L'Ibbycat  forma part també del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes. 

L'Ibbycat desenvoluparà normalment les seves activitats en l'àmbit territorial del Principat de Catalunya. No obstant això, la seva activitat podrà estendre's arreu on es parli català i també on es produeixin publicacions en llengua catalana dedicades als infants i  joves.

Objectius

A. Coordinar les entitats integrants del Consell en tot allò que sigui d’interès i benefici comuns.

B. Promoure, recollir, programar i executar projectes, iniciatives i accions que afavoreixin la promoció i difusió del llibre per a infants i joves, i la promoció de la lectura en la infància i el jovent.

C. Promoure la reflexió, l’anàlisi i els instruments de coneixement sobre el llibre infantil i juvenil a partir de recursos diversos i, de forma molt especial, per mitjà de la publicació periòdica de la revista Faristol, com a òrgan de difusió del Consell Català.

D. Dinamitzar l’entorn cultural relacionat amb el llibre infantil i juvenil.

E. Oferir assessorament i cooperació plena a totes les entitats, persones i òrgans de l’Administració, i al mateix temps a tots els sectors professionals interessats o coincidents amb les finalitats específiques esmentades

F. Assumir la representativitat catalana davant l’IBBY www.ibby.org a través de l’OEPLI. www.oepli.org

Estatuts

Morbi quis velit orci. Morbi cursus placerat rutrum. Quisque eu placerat tellus. Nullam sodales urna eu viverra ultricies. Quisque sagittis purus eget fermentum placerat. Nunc tristique non orci ac suscipit.

Actualidad Ibbycat

Ver más >