Homenajes LIJ, De interes general

30/06/2022

La Institució de les Lletres Catalanes homenatja els #SèniorsLiteraris

Una de les iniciatives que la Institució de les Lletres Catalanes estrena aquest 2022 ha estat la dels Sèniors literaris.

Seguint la política d’homenatges que tradicionalment la ILC ha organitzat des dels seus inicis, han reunit, en una trobada generacional, alguns escriptors i escriptores que, enguany, celebren el seu vuitantè i norantè aniversari -xifres rodones-, la trajectòria literària dels quals és, d’una banda, tinguda com a referent i preeminent i, de l’altra, el conjunt i envergadura de la seva obra ha merescut el reconeixement social dels lectors.

La campanya a les xarxes vol reivindicar el patrimoni literari viu i posar de relleu l’aportació que han fet els #SèniorsLiteraris amb la seva obra, al patrimoni tangible i intangible i a la nostra cultura.

La trobada ha tingut lloc als jardins del Palau Robert, atès que algunes de les reunions de la Institució, en època republicana, havien tingut lloc en aquesta seu de la conselleria de Cultura. Hi assistiran la degana de la Institució de les Lletres Catalanes, Maria Mercè Roca, i la directora d’aquest organisme, Izaskun Arretxe.

Hi van assistir Margarita Ballester, Joaquim Carbó -l’únic que enguany compleix 90 anys-, Narcís Comadira, Josep Espunyes, Carles-Jordi Guardiola i Dolors Oller.

A tots ells, a més de la fotografia de família, se’ls ha convidat a un àpat amb periodistes per festejar conjuntament l’aniversari i se’ls ha enregistrat responent un qüestionari que emetrem a través de les xarxes socials de la ILC amb l’etiqueta #SèniorsLiteraris.

En el transcurs de l’acte, es va anunciar que un dels assistents, en Josep Espunyes, ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi 2022 «per la seva tasca exemplar, abnegada i incansable, i pel seu compromís amb el país i amb la llengua catalana. Pel seu profund arrelament, harmonia i comunió amb el territori de l’Alt Urgell i la seva projecció nacional.»

 

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.