Laboratorios y exposiciones

El Consell disposa d'uns materials pensats per a la mediació literària que ofereixen als infants les possibilitats d'habitar l'univers dels llibres i de conèixer infinitat de títols que giren al voltant d'un eix temàtic. Són els laboratoris de lectura i les exposicions monogràfiques, dos recursos disponibles en concepte de lloguer i rèplica per a escoles, biblioteques i altres centres interessats.

Els laboratoris de lectura ens conviden a descobrir l'univers dels llibres a partir d'una experiència vivencial i significativa per als infants i les seves famílies. Des de visitar la ciutat dels ratolins i regalar paraules al Frederick fins a ajudar a l'Agència Central d’Intel·ligència de la LIJ a resoldre l'expedient Panxa Plena, el cas del llop ferotge. O fins i tot, convertir-nos en arquitectes per un dia i crear la nostra casa allà on desitgem. Un espai de creació per llegir amb tots els sentits, imaginar mons desconeguts i jugar amb totes les possibilitats artístiques i poètiques que ens ofereixen les històries.

A les exposicions monogràfiques els visitants poden explorar diversos temes a partir d'un gran ventall de llibres que recorren aquest eix temàtic. Històries que ens porten a summergir-nos en les aigües de la LIJ, un aparador de les meravelles amb la tria del bo i millor que pot tenir una biblioteca o títols misteriosos que presenten els detectius i els crim més coneguts de la literatura infantil i juvenil. Un recurs que ens farà llegir, conèixer, aprendre i reflexionar sobre tot allò que s'amaga darrera el tema triat.