Autors LIJ, ferias y festivales LIJ, Bibliotecas, Centros educativos, Creadores LIJ, De interes general

21/09/2022

La novel·la juvenil ‘Veïns especials’ d’Arturo Padilla i Rubèn Montañà ha obtingut el 37è Ramon Muntaner

Una obra escrita a quatre mans per Arturo Padilla i Rubèn Montañá s’ha endut el Ramon Muntaner de literatura juvenil, dotat amb 6.000 euros. Veïns especials arriba aquesta setmana a les llibreries sota el segell Fanbooks i, segons ha destacat el jurat que l’ha triat, és una història divertida narrada en primera persona per en Biel, un noi de quinze anys “molt especial” que afronta els reptes de l’adolescència de manera diferent.

“No sabem si el noi té síndrome de Down o algun trastorn de l’espectre autista, però és una mica el que volíem perquè no és important quina és l’etiqueta de l’adolescent, sinó com d’aquesta aparent mancança en fa virtut”, han explicat els autors, que és la primera vegada que escriuen plegats.

Des de 1986 es concedeix el Premi Ramon Muntaner a la literatura juvenil escrita en català.

El premi va ser entregat la nit del dimarts 20 de setembre a Girona en el marc dels seus Premis Literaris. La Fundació Prudenci Bertrana ja havia revelat els guanyadors dels quatre guardons amb més trajectòria, el juny passat.

L’escriptor i periodista Martí Gironell es va endur, per la seva banda, el 55è premi Prudenci Bertrana de novel·la amb El fabricant de records. Anna Gual va guanyar el 45è Miquel de Palol de poesia amb Les ocultacions; Joan Esculies i el seu Josep Fornas, el solucionador va ser distingit amb el 43è Carles Rahola d’assaig.

L’enhorabona a tots ells!

 

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.