01/01/2022

Guanyadors del Premi Maria Rius 2021

Ahir vàrem conèixer els guanyadors del Premi Maria Rius d’enguany. Un Premi d’il·lustració impulsat per les llibreries Laie i La Caixa d’eines.

El Premi Maria Rius d’Il•lustració va ser per a Roser Capdevila i el Premi Honorífic per a Josep Lluís Martínez, Picanyol.

El jurat del Premi Maria Rius 2021, format per Amàlia Ramoneda (Rosa Sensat), Carme Marcos (APIC Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya), Nati Calvo (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris), Teresa Duran (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil), Jordi Vila Delclòs (Il·lustra – Professionals de la il·lustració catalana associats-) i Laura Adell i Enric Aymerich com a representants sense vot de les llibreries La Caixa d’eines i Laie, varen destacar:

– Donem el Premi Maria Rius a Roser Capdevila per la seva extensa obra que ha constituït gran part de l’imaginari visual de tantes generacions, la tasca pionera en l’àmbit audiovisual català dedicat als infants, la internacionalització seva obra i el compromís en la divulgació de la LIJ i el seu ofici.

– Donem el Premi Honorífic Maria Rius a Picanyol per la seva gran capacitat de treball, sempre de molt alta qualitat. Per la seva recerca d’un estil net i clar, comprensible i amable, la creació de l’Ot el bruixot, que ha sabut mantenir el seu esperit de justícia i sentit de l’humor, sense deixar de ser actual.

FacebookTwitterWhatsAppEmail