Retrat de la il·lustradora Mercè Galí amb un conill de fons

Mercè Galí

Il·lustrador/a

Barcelona (1973)

Especialitats: Àlbum Il·lustrat, Poesia

Biografia

Mercè Galí (Sant Llorenç Savall, 1973) va créixer al barri de Gràcia de Barcelona. Va estudiar Il·lustració a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja i es va llicenciar en Belles Arts a la UB amb l’especialitat de gravat. Els darrers anys ha treballat principalment en l’àmbit de la il·lustració infantil i juvenil per a diferents editorials i publicacions periòdiques. Ha il·lustrat cartells i programes per a diferents campanyes de comunicació d’àmbit cultural. Actualment, també imparteix puntualment tallers creatius per a infants i classes de gravat.

Com ella mateixa explica, el dibuix és una manera que ha trobat d’expressar-se. Sovint busca en allò més simple la màxima expressió. Li interessa l’espontaneïtat del traç, el collage, la fotografia i jugar amb l’atzar. Valora el sentit de l’humor i procura portar la imaginació més enllà del text per arrencar un somriure de complicitat al lector. 

 

Premis, seleccions i candidatures

Seleccions:

24a Biennal d'il·lustració de Bratislava el 2013. International Children’s Book Fair in Bologna 2019, el llibre "El meus primers haïkús" va ser seleccionat dins els millors Toddler Books. El llibre "El Petit Indi" - Exposició International Children’s Book Fair- 10 finalistes del concurs SILENT BOOK . Fira internacional d'art contemporani de Bolonya "Arte Fiera" amb la mostra "Pagine d'arte. Il libro d'artista: avanguardie storiche e produzioni contemporanee" (2016). 'Accademia di Belle Arti di Catania la amb l'exposició “I segni di Agathae”(2016). Arts Libris 2016.

Candidatures:

Finalista 18è Premi Atrapallibres (2023)