40 sèniorsLIJ

PRESENTACIÓ I OBJECTIUS

La Llista d’honor de la LIJ catalana és una iniciativa de l’IBBYcat | Consell Català del Llibre infantil i Juvenil. S’inaugura el 14 de novembre de 2022 amb 40 noms, aprofitant la celebració del 40è aniversari de l’entitat, acte en el qual se celebra un un acte d’homenatge coorganitzat amb la ILC, en el marc del programa Sèniors Literaris.

Amb aquesta iniciativa es vol:

- Contribuir a la construcció d’un patrimoni literari infantil i juvenil en llengua catalana,

- Reconèixer i projectar professionals de les diferents baules, amb una trajectòria i una aportació pròpia, distintiva i rellevant en la història de la LIJ catalana.

- Normalitzar, prestigiar i donar a conèixer la importantíssima aportació cultural del sector del llibre infantil i juvenil.

- Contribuir a la supervivència d’una LIJ en catalana, amb identitat pròpia i compromís amb els infants i joves, la cultura, l’educació, la llengua i el país.

- Facilitar referents culturals sòlids i compartits als infants i joves que contribueixin a la creació d’una identitat cultural sòlida i de lectors en català i de literatura catalana.

La llista s’anirà actualitzant periòdicament, amb la incorporació d’un nombre més acotat de noms, cada un o dos anys. També s’aniran incorporant de forma progressiva persones que ja no són entre nosaltres, però sense les quals no es pot explicar la història de la nostra LIJ.