Premis LIJ, Biblioteques, Centres educatius, Creadors LIJ, D'interès general, Editorials

20/09/2022

Ana Díaz-Plaja guanya el XXI Premi Aurora Díaz-Plaja

Ana Díaz-Plaja, juntament amb Jaume Forés Juliana, guanya el XXI Premi Aurora Díaz-Plaja exaequo amb un article sobre el teatre infantilL’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana destaca cada any el millor article d’anàlisi o estudi sobre literatura infantil i juvenil catalana. Enguany, aquest reconeixement el reben un article d’Ana Díaz-Plaja dedicat al teatre per a infants i joves, publicat a la nostra revista Faristol, i Jaume Forés Juliana per una peça reivindicativa sobre Els Pastorets publicada a la revista Núvol.

Ana Díaz-Plaja (Barcelona, 1951) és doctora en Ensenyament de Llengua i Literatura per la UB i llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professora honorífica del Departament d’Educació de la Universitat de Barcelona. Ha participat en nombrosos cursos i congressos i ha publicat nombrosos articles i llibres sobre LIJ. Forma part de l’equip de crítics de Faristol. Ha format part del Seminari de Bibliografia Infantil de Rosa Sensat i altres grups de treball, com ara Llibres al Replà. És acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i directora del Fons Guillem Díaz-Plaja.
L’article premiat és “Teatre per a infants, llibres per a infants i literatura infantil: mons que es desconeixen?”, publicat al núm. 93 (abril 2021, p. 5-8) de Faristol.

El jurat, format per Maria Mercè Roca, Jaume Cela i Pere Martí, n’ha destacat que està «reivindicant i destacant el teatre infantil català que no es fa a partir d’un text imprès o editat anteriorment, que de vegades té un caràcter efímer, però que és una font de fidelització teatral i cultural del públic infantil.»

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.