Efemèrides i homenatges LIJ, Biblioteques, Centres educatius

13/01/2022

Efemèrides LIJ 2022

El Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil dela Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona posa a disposició de tot el sector, escoles i biblioteques la llista d’efemèrides de literatura infantil i juvenil del 2022.

Destaquem:

– 125 anys del naixament d’Enid Blyton, escriptora britànica de populars sagues d’aventures i misteri, com ‘Els cinc’, ‘Torres de Malory’ o ‘Santa Clara’.

– 50 anys de la mort de Dino Buzzati, escriptor i periodista italià, autor de novel·les per a joves, com ara ‘La famosa invasió dels ossos a Sicília’.

– 75 anys del naixament de Jaume Cabré, escriptor català de projecció internacional. A banda de la seva produccció per al public adult, ha fet literatura infantil i juvenil com ‘La història que en Roc Pons no coneixia’ o ‘Galceran, l’heroi de la guerra negra’.

– 75 anys del naixament de Mercè Company, cocreadora dels personatges de ‘Les tres bessones’ i creadora de l’entranyable ‘Nana Bunilda’.

– 75 anys de la mort de Joan d’Ivori (pseudònim de Joan Vila i Pujol), dibuixant i il·lustrador català que va col·laborar en moltes revistes per a joves i diverses editorials amb llibres d’imaginació i llibres de coneixements.

– 50 anys de la publicació de ‘El llibre de l‘estiu’, de Tove Jansson, l’escriptora i il·lustradora finlandesa guanyadora del Premi Hans Christian Andersen i creadora del món original i fantàstic on viuen els Mumin i els seus amics.

– 50 anys de la publicació de ‘Me importa un comino el rey Pepino’ de la prolífica escriptora austríaca Christine Nöstlinger, que va rebre el Premi Hans Christian Andersen l’any 1984.

– 75 anys del naixament de Roberto Piumini, mestre, pedagog i escriptor italià per a adults i infants reconegut amb diversos guardons.

– 25 anys de la publicació del primer llibre de la irresistible i màgica saga, ‘Harry Potter i la pedra filosofal’, de J.K. Rowling.

– 100 anys del naixement de l’Il·lustrador i dibuixant nord-americà Charles M. Schulz, creador de ‘Peanuts’, la tira còmica protagonitzada per personatges com Charlie Brown (Carlitos) i Snoopy, originalment publicada entre els anys 1950 i 2000.

Més info:
https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibxavierbenguerel/sites/default/files/efemerides_lij2022.pdf

FacebookTwitterWhatsAppEmail