Fires i Festivals, Fires i festivals LIJ, Professionals, Públic general

24/11/2022 - 01/12/2022

FLIC Vic Ciutat

Format: Presencial
Lloc: Vic - diversos espais
Organitzador: Tantàgora, Casino de Vic, amb la col·laboració de la Universitat de Vic, la Biblioteca Pilarin Bayés, la llibreria El Petit Tresor, entre d'altres

Després de passar per Barcelona i Madrid, el Festival FLIC torna per 5a vegada a la capital osonenca del 24 de novembre a l’1 de desembre, amb noves propostes artístiques i lúdiques per apropar la literatura a les joves generacions.

Titulada (des)ORDRES, l’edició d’enguany incideix en les formes de classificació d’una biblioteca i com aquest ordre condiciona el lector. Amb paraules de la directora literària del festival, Roser Ros, «ens proposem experimentar i reflexionar què passa quan, lluny dels estàndards, classifiquem els llibres de maneres diferents, perquè si sempre s’utilitzen els mateixos paràmetres, nosaltres, com a lectors, correm el risc d’encasellar-nos».

El festival repeteix l’estructura de les altres edicions amb tres línies de programació diferenciades: la professional, la familiar i l’educativa. «El foment del gust per a la lectura necessita tres ingredients: joves lectors, adults que es relacionen amb ells i llibres», comenta Magalí Homs, directora del FLIC, i afegeix que «en el context familiar i en l’escolar és on els infants i els joves poden desenvolupar aquest gaudi per a la lectura».

El tret de sortida del festival el donarà la conferència inaugural a càrrec de la filòloga i professora de didàctica de la llengua i la literatura a la UdG i a la UOC Mariona Masgrau. L’acte es durà a terme a la sala Mercè Torrents de la Universitat de Vic el dijous 24 de novembre, a les 19 h.

Les entrades ja es troben a la venda al web oficial del FLIC i s’espera que es repeteixi l’èxit d’assistència de les anteriors edicions, que van assistir-hi més de 3.500 persones.

FacebookTwitterWhatsAppEmail

Propers esdeveniments

No s'han trobat esdeveniments