Xerrades i tallers, Públic general

20/10/2022 - 27/10/2022 - 18:00h - 19:30 h

Cicle ‘Imaginaris i poètiques del còmic’, amb Ivan Pintor

Format: Presencial
Lloc: Espai Culturista Sendak - Carrer Grassot, 42 (Barcelona)
Organitzador: Llibreria Sendak i El Culturista
Preu: 25 (2 sessions) €

Cicle ‘Imaginaris i poètiques del còmic’
Dues sessions per adults amb Ivan Pintor, per reflexionar sobre el còmic, la seva essència i la seva història.

Partint de l’interrogant “en què pensen les vinyetes?”, el còmic no només es presenta com a reflex dels canvis socials i culturals, sinó que també és un dels motors d’aquestes transformacions. El còmic s’inscriu en una forma expressiva més àmplia: la narració visual seqüencial, que és probablement el mode d’expressió més arcaic de l’ésser humà i, com assenyalava Walter Benjamin, la llavor d’una saviesa èpica, un retorn cap a l’origen de l’imaginari que sovint reprimim. De totes les èpoques -de Little Nemo, de Winsor McCay, o Tintin, d’Hergé, a les estranyes criatures d’Oliver Schrawen, de Moebius a Maria Medem o de Catherine-Jeff Jones a Laura Pérez- s’exposa la manera com el còmic constitueix una manera de somiar i una eina per pensar la resta d’esferes culturals.

Ivan Pintor Iranzo és Doctor en Comunicació Audiovisual i professor al Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix classes sobre cinema contemporani, serialitat televisiva i còmic. És investigador principal de diversos projectes finançats, sobretot a l’àmbit de la iconografia. És autor del llibre Figuras del cómic (Aldea Global), ha publicat més d’una cinquantena de capítols de llibre i nombrosos articles acadèmics i és comitè científic i revisor de més de trenta revistes i editorials internacionals. Col·labora amb publicacions com el suplement Cultura/s de La Vanguardia, La Maleta de Portbou, Rockdelux i Diario de Tarragona. És guionista, realitzador i ha desenvolupat documentals, peces audiovisuals i tasques de cura per a diferents museus europeus.

Aquesta activitat s’emmarca en el cicle Tardor de còmic a l’Espai Culturista Sendak, que tindrà lloc durant el mes d’octubre.

DATES I HORARI:
Sessió 1. Còmic. Finestres cap a un món aeri. Dijous 20 d’octubre a les 18 h.
Sessió 2. Còmic, el somni i la història. Dijous 27 d’octubre a les 18 h.

Podeu inscriure-us aquí.

FacebookTwitterWhatsAppEmail

Propers esdeveniments

No s'han trobat esdeveniments