Estudis i informes, Professionals

12/07/2022 - 10:30h

Presentació de l’informe ‘Jóvenes iberoamericanos: cómo son, piensan y actúan’

Format: Presencial
Lloc: Colegio Nuestra Señora del Pilar (C/Castelló, 56, Madrid)
Organitzador: Fundación SM | Observatorio de la Juventud en Iberoamérica

  • La Fundació SM presenta l’informe Jóvenes en Iberoamérica 2021 el proper dimarts 12 de juliol a les 10:30 hores al col·legi Nostra Senyora del Pilar (C/Castelló, 56, Madrid).
  • Aquesta completa investigació analitza la realitat actual dels joves iberoamericans amb edats compreses entre els 15 i els 29 anys.

Quina és la prioritat vital per a més del 90 % dels joves iberoamericans? Davant què senten més incertesa i preocupació? Estan d’acord amb el nivell de llibertat dels països? Quina opinió tenen els joves de si mateixos? I de la sexualitat? Per quines raons estan disposats a emigrar?

De la mà dels seus autors i experts, la Fundación SM presenta el proper 12 de juliol en roda de premsa l’informe Jóvenes en Iberoamérica 2021, que dona resposta a aquestes preguntes a través de les conclusions i troballes obtingudes. Una investigació única que ofereix un retrat actual dels joves iberoamericans: com són, com pensen i com actuen.

Els joves iberoamericans d’avui, amb edats compreses entre els 15 i els 29 anys, prefereixen viure en societats diverses; estan disposats a iniciar projectes migratoris; prioritzen la família i l’educació; demanen més formació en sexualitat; valoren positivament les institucions vinculades al sistema educatiu i a l’ordre públic, i es mostren crítics amb ells mateixos i també amb els polítics, els sistemes governamentals i els mitjans de comunicació. A més, la meitat no creu que els seus països siguin prou democràtics. Per tenir una mostra representativa s’han fet un total de 13.500 entrevistes a joves de tots els estrats socials a Mèxic, Perú, República Dominicana, Xile, Brasil, Argentina, Equador, Colòmbia i Espanya.

Cal confirmar assistència al mail: comunicacionsm@info.grupo-sm.com

Hi intervenen:

Mayte Ortiz, directora de la Fundació SM.

Juan María González-Anleo, un dels autors de l’estudi i el doctor en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca, i expert en Joventut i Societat per la UNED. Autor de Generació selfie.

Ariana Pérez Coutado, responsable de Recerca i Avaluació Educativa de la Fundació SM.

FacebookTwitterWhatsAppEmail

Propers esdeveniments

No s'han trobat esdeveniments