Jornades i Congressos, Biblioteques LIJ, Biblioteques, Professionals

21/11/2022 - 10:00h

Presentació del Manifest IFLA/UNESCO sobre Biblioteques Públiques

Format: Presencial
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster
Organitzador: COBDC

El pròxim dilluns 21 de novembre tindrà lloc la presentació de la traducció al català del nou Manifest IFLA/UNESCO 2022, que renova la missió de les biblioteques públiques com a centres referents de primer ordre que vetllen per l’educació, l’accés a la informació i a la cultura, el foment de la pau així com el benestar de les persones i de les comunitats en un nou context global, social i tecnològic.

L’acte, que es durà a terme a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, és d’accés lliure fins a completar l’aforament (245 persones).

La presentació començarà amb la benvinguda per part de la Carme Galve, directora de la Biblioteca Jaume Fuster i membre de Standing Commitee of Metropolitan Libraries IFLA i de Francesc Xavier González, president de COBDC i de FESABID. Comptarà amb les intervencions d’Ulrike Krass, sotsdirectora de les Biblioteques de Friburg i membre de la Public Libraries Section d’IFLA, i de Xianhong Hu, responsable de programes de Comunicació i Informació de la UNESCO.

Hi intervindrà també Ester Omella, cap de l’Oficina de Programació i Qualitat en Diputació de Barcelona, membre del Comitè Permanent de la Secció de Biblioteques Públiques de l’IFLA i membre del Comitè d’Implantació del nou Manifest Biblioteca Pública IFLA/Unesco 2022.

Després de la presentació dels continguts del Manifest, tindrà lloc una taula rodona, moderada per Jordi Pascual, coordinador d’UCLG Committee on Culture, amb el títol “La Biblioteca Pública i els drets culturals. Com el nou Manifest 2022 pot esdevenir una eina de posicionament”, amb la participació de Laura Fraile Vicente, periodista i educadora social, del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, d’Irene Prades, directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i de Marta Puig, directora de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa.

L’acte acabarà amb la presentació de la Caixa d’Eines associada al Manifest.

Podeu llegir el Manifest aquí.

FacebookTwitterWhatsAppEmail

Propers esdeveniments

No s'han trobat esdeveniments