Congressos i Jornades, Autors LIJ, Autors, Municipis, Professionals, Públic general

11/11/2022 - 10:00h - 13:30 h

Xerrada ‘L’art d’il·lustrar els espais imaginats’, en el marc de La Setmana de l’Àlbum

Format: Presencial
Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel
Organitzador: SDLIJ i ¡Âlbum!

Carme Lemniscates, Concha (Martínez) Pasamar i Carmen Segovia, són els tres il·lustradores que ens mostraran el procés creatiu en els àlbums il·lustrats i quins són els espais imaginats dins la seva obra.

Carme Lemniscates és autora, il·lustradora i dissenyadora de llibres per a infants. Va fundar l’estudi Lemniscates en el 2010 a Barcelona, i des d’aleshores ha publicat llibres destacats com: Arbres , El jardí màgic i Seeds.

Les seves fonts d’inspiració són la natura i la mitologia, i les seves tècniques d’expressió el monotip, el collage, el gravat i els mitjans digitals. El seu treball ha estat traduït a diferents idiomes, i ha rebut reconeixements com el Premi Crítica Serra d’Or, el Crystal Kite Award, i el Nautilus Book Award, entre d’altres.

Carme Lemniscates parlarà del seu treball com a autora i il·lustradora de llibre infantil, parant especial atenció en dos espais primordials d’inspiració: La Naturalesa i la Mitologia.

Concha (Martínez) Pasamar és professora titular de Llengua Castellana a la Universitat de Navarra i en els últims anys ha publicat diversos títols com autora i il·lustradora com ara Cuando mamá llevaba trenzas, Temps de tardor, Romances de la rata sabia ( Bookolia), 9 Lunas: poemas para esperarte, Algo está pasando en la ciudad, Carmen ( Litera Libros). Realitza tallers i trobades amb estudiants d’edats diverses. Entre altres, ha participat juntament amb la Isabel Benito en les dues edicions del projecte “Despertar la mirada al asombro”, coordinat per ¡Âlbum!, per alumnat de 1r d’ESO i amb la col·laboració del departament de Llengua i literatura castellanes.

Concha Pasamar ens mostrarà la seva obra i ens explicarà les dinàmiques d’alguns dels seus tallers amb relació als Espais imaginats.

Carmen Segòvia va néixer a Barcelona el 1976. Va estudiar escenografia i disseny. És il·lustradora especialitzada en narrativa i premsa.

Combina les col·laboracions per a revistes i diaris internacionals amb la creació de llibres il·lustrats, historietes i altres projectes personals. Ha il·lustrat més de 30 llibres de literatura infantil i juvenil per a editors espanyols, francesos, mexicans i nord-americans. Les seves il·lustracions han estat seleccionades per la Fira de Bolonya i la seva obra ha rebut reconeixements com ara el Premi Junceda.

Carmen Segòvia ens parlarà sobre els paisatges i escenaris dels seus llibres, a partir d’un dels seus darrers treballs: ‘ La noche de la huida’, amb text d’Adolfo Córdova i editat per Ekaré. El bosc com a refugi, com a portal transformador, un lloc desconegut, perillós, fosc, simbòlic per excel·lència en el món dels contes infantils de tots els temps.

Llibreria convidada: Pebre Negre

Podeu inscriure-us aquí.

FacebookTwitterWhatsAppEmail

Propers esdeveniments

No s'han trobat esdeveniments