Biblioteques LIJ, Biblioteques, D'interès general

25/10/2022

Jornada reivindicativa en el Dia de les Biblioteques

La Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura, a través de la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, impulsa cada any la celebració del Dia de les Biblioteques que, enguany, va tenir lloc el passat 24 d’octubre.

Amb motiu del dia, un gran nombre d’agents i persones vinculades al món de la LIJ, van aprofitar per reivindicar o destacar tots aquells aspectes que cal millorar encara pel que fa a les biblioteques escolars. N’hem recollit alguns testimonis:

Mònica Baró, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona i membre de l’equip de crítics de Faristol, reivindicava en una publicació feta al blog de la Fundació Bofill que “la biblioteca escolar a Catalunya és l’eterna assignatura pendent”. Podeu llegir l’article complet aquí.

Per la seva banda, l’Associació de Mestres Rosa Sensat publicava un reportatge de la bibliotecària Marta Cava aparegut a la revista Perspectiva 416 de desembre del 2021, on destacava que “les biblioteques escolars tenen un paper clau en el desenvolupament educatiu”. Podeu llegir-lo complet aquí.

El Grup de treball – Biblioteques escolars (COBDC) va aprofitar l’avinentesa per estrenar la seva nova pàgina web. Una web intuïtiva, clara i fàcil de consultar al servei de totes aquelles persones interessades en les biblioteques escolars.

Des de l’IBBYcat també treballem per fer realitat totes aquestes reivindicacions!

 

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.