Atrapallibres i Protagonista Jove, Premis LIJ, Biblioteques, Centres educatius, D'interès general

14/06/2022

Guanyadors dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2022

Avui dimarts 14 de juny  a les 10 h ha tingut lloc al teatre de l’Amistat de Mollerussa l’entrega dels premis en una cerimònia molt festiva, que ha combinat literatura, cultura i tradició.

Aquest robot soc jo de Shinsuke Yoshitake, Jefferson de Jean-Claude Mourlevat i Capgirat d’Alba Dalmau i Cinta Vidal són les obres guanyadores del 17è Premi Atrapallibres i El famosíssim catàleg de Walker & Dawn de Davide Morosino8o i Nascuts per ser breus de Toni Mata són les obres guanyadores del 26è Premi Protagonista Jove.

Aquest és el veredicte dels 7.500 infants i joves, un 25% més que a l’edició anterior, que enguany han participat en la lectura i votació d’aquest certamen únic, que té per objectiu promoure la lectura, en llengua catalana, actual i de qualitat, entre infants i joves d’entre 9 i 16 anys, tot convidant-los a ser el jurat que avalua les obres que opten als premis.

La tornada a la presencialitat i la descentralització han estat dos motius de celebració que s’han sumat a l’alegria dels guardonats. L’acte ha estat una gran festa de la literatura infantil i juvenil conduïda per Núria Casals i Caterina Canyelles a ritme de glosa, una pràctica que consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los.

Diversos autors, traductors i editors dels llibres guardonats han participat en l’acte, que ha seguit de forma presencial un públic de més de 300 persones i virtualment prop de 1000. A banda de l’entrega dels guardons a les obres premiades, tots els assistents han rebut un diploma que reconeix la tasca dels infants i joves com a membres del jurat dels premis.

El passat dia 15 de maig es van tancar les votacions de les obres que els petits grans crítics han estat treballant durant el curs. Entitats de naturalesa diversa —centres educatius, associacions de famílies, biblioteques, llibreries, casals, centres cívics i culturals…— han participat en els premis, cada un dels quals consta de diferents categories d’edat.

El premi Atrapallibres s’adreça a infants de 9 a 11 anys, dividits en les tres categories següents:

• 9 anys

• 10 anys

• 11 anys

El premi Protagonista Jove s’adreça a adolescents de 12 a 16 anys, dividits en dues categories:

• 12-14 anys

• 14-16 anys

Els participants han hagut de triar entre 3 propostes literàries de la seva categoria, escollides prèviament per una comissió d’experts en literatura infantil i juvenil de l’Ibbycat.

Els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove, que promou l’Ibbycat – Consell Català del llibre Infantil i Juvenil, són els únics guardons de casa nostra amb un jurat format per milers d’infants i joves, el més nombrós de tot l’Estat Espanyol, que durant un curs llegeixen i voten les propostes literàries, escollides prèviament per una comissió d’experts en literatura Infantil i juvenil.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.