Llibreries LIJ, D'interès general

23/06/2022

Llibreries per la literatura infantil i juvenil

Article publicat a laslibreriasrecomiendan.com

Per dins el projecte Buenas prácticas


Va ser a finals dels anys setanta quan a Espanya es va començar a parlar de la literatura infantil i juvenil com un subsector amb una vida i dinàmica pròpies. Avui, més de quaranta anys després, la LIJ sembla que està vivint una època daurada. Com li agrada dir a Luis Zendrera, editor de Joventut, president de l’OEPLI i de l’Ibbycat – Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, “ja no es tracta d’un gènere menor”.

En aquest fantàstic article de Sonia Domínguez del Grup Kirico, coneixerem amb dades l’evolució i l’extraordinari creixement de les vendes que està experimentant la LIJ des del 2020 (segons dades dels editors, aquest sector va ser el que més va créixer, un 17,4%, fins a situar-se en 367,08 milions d’euros).

Encara que amb llums i ombres en aquesta etapa de maduresa, des de l’OEPLI s’assenyala que si estem on som a la literatura infantil i juvenil i en el foment de la lectura és gràcies a “l’esforç titànic de moltes baules que no s’han rendit ni es rendiran mai, llibreries infantils o amb seccions infantils que són l’enveja de molts països, biblioteques públiques exemplars, docents implicats fins a la medul·la malgrat no comptar encara, en la majoria dels casos, amb la biblioteca escolar que necessiten.”

El Grupo Kirico està duent a terme un projecte de llarg recorregut, titulat Laboratorio de Buenas Prácticas, que compta amb la col·laboració del Ministerio de Cultura y Deporte.

Pots llegir l’article complet aquí.

 

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.