Formació LIJ, Centres educatius

06/10/2022

Oberta la inscripció a la formació ‘Cultura de Joc(s)’, de la UAB

Cultura de Joc(s)

Modalitat: sessions presencials a Barcelona (Casa Convalescència, recinte històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau)
Adreçat a: professorat d’educació primària, educació secundària i cicles formatius
Durada: 30 hores (18 hores presencials + 12 hores de treball autònom)
Calendari: del 17 de novembre de 2022 al 22 de juny de 2023
Horaris de sessions presencials (Barcelona): 17 de novembre, 15 de desembre, 19 de gener , 16 de febrer, 16 de març, 20 d’abril, 18 de maig i 8 de juny; de 18h a 20h, excepte el 17 de novembre i el 8 de juny que seran de 18h a 21h.
Professorat: Lucas Ramada Prieto
Preu: 110€

Presentació

Cultura de Joc(s) serà un espai de treball continuat i comunitari, coordinat per l’especialista Lucas Ramada Prieto, en el qual s’abordaran els diferents aspectes que conformen el sistema cultural de la ficció digital infantojuvenil contemporània i les pràctiques de consum que s’hi relacionen i que arriben a les llars de quasi les tres quartes parts de l’alumnat actual.

A través de trobades presencials de discussió, formació i posada en comú, i mitjançant el desenvolupament de dinàmiques d’experimentació, gaudi i reflexió pausada amb textos, obres i dispositius didàctics, intentarem resignificar la nostra posició amb relació a l’enorme bretxa que existeix entre la institució educativa i el món de la ficció digital.

Objectius

Entendre i transformar la nostra posició personal com a agents culturals dins del món del videojoc i de la resta de formes digitals de ficció.
Construir una mirada crítica cap al conjunt d’obres que conformen l’esfera cultural del joc digital.

Ampliar el bagatge de referències i la nostra textoteca d’obres de ficció digital infantil i juvenil.

Conèixer les relacions entre les diferents formes de ficció digital per a construir una genealogia conceptual del camp.

Indagar i comprendre les pràctiques de consum cultural derivades del món del videojoc per tenir-ne un coneixement ampli del sistema comunicatiu.

Començar a construir una mirada didàctica cap a la ficció digital, enfocada al disseny de dispositius d’aula i de centre.

Certificació

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
A més de l’assistència al 80% de les hores de durada del curs, per tenir dret al certificat caldrà valoració positiva del personal formador quant a l’aprofitament de l’activitat.

Més informació i inscripcions aquí.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.