Atrapallibres i Protagonista Jove, Biblioteques LIJ, Editorials LIJ, Biblioteques, Centres educatius

30/06/2019

Obres guanyadores dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2019

Els 6500 infants i joves que configuren els jurats dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove han dictaminat amb els seus vots que les obres guanyadores de l’edició d’enguany siguin:

«14è PREMI ATRAPALLIBRES»

  • Categoria 9 anys

COPONS, Jaume. No llegiré aquest llibre. Il·lustr. Òscar Julve. La Galera.

  • Categoria 10 anys

VALLVERDÚ, Josep. Bestiolari 2. Il·lustr. Manuel Cusachs. Fil d’Aram.

  • Categoria 11-12 anys

AGUILAR, Laia. Wolfgang (extraordinari). Columna.

«23è PREMI PROTAGONISTA JOVE»

  • Categoria 13-14 anys

CARRANZA, Maite. Una bala per al record. Grup Promotor Santillana.

  • Categoria 15-16 anys

LOZANO, David. Desconeguts. Trad. Martina Garcia Serra. Edebé.

Ambdós premis de literatura tenen la finalitat d’aconseguir el major nombre de lectors i lectores possible entre els infants i joves de les edats a qui van destinats. Els propis nens esdevenen Jurat dins de cada centre o biblioteca, on es creen grups de discussió de les lectures i es recullen les votacions. D’aquesta manera es vol donar valor i veu a l’opinió dels infants i joves com a lectors, estimular la seva formació literària i oferir-los l’opció de convertir-se en Jurat d’un premi que va més enllà del seu centre escolar o biblioteca.

El lliurament dels Premis tindrà lloc al Teatre Condal de Barcelona. El dilluns 3 de juny a les 10:00h i comptarà amb la presència de diverses personalitats, els autors i/o editors guardonats i uns 600 infants i joves dels 6500 que hi ha participat.

Durant l’acte també s’anunciaran les obres finalistes de la propera edició dels Premis, a la que ja es podran començar a inscriure els centres educatius, les biblioteques, i a partir d’ara també, les llibreries que ho desitgin.

FacebookTwitterWhatsAppEmail