IBBY / OEPLI, Premis LIJ

21/03/2022

Premi Hans Christian Andersen 2022

L’Ibby Internacional ha anunciat les guanyadores del Premi Hans Christian Andersen 2022: Marie-Aude Murail (escriptora) i Suzy Lee (il·lustradora). Aquest premi és el reconeixement més prestigiós del món de la LIJ.

Murail ha escrit prop d’un centenar de llibres per a nens i joves. El jurat ha destacat, a més a més, que encarna els valors de l’IBBY: compromesa amb la causa dels infants i la lectura, observa el món de manera seriosa, però amb humor i un optimisme afectuós.

Segons Suzy Lee, els seus àlbums són “una mena de joc alegre, presentat amb l’estil refinat que explica històries més serioses”. Es descriu a ella mateixa com “algú que juga amb els lectors amb tot d’històries que cobren vida a través de les imatges”.

També s’han donat a conèixer el Premi de promoció lectora Ibby-Asahi, que reconeix un programa de promoció lectora. La distinció ha estat atorgada a Pinnguaqta, un programa d’Ilitaqsinniq (The Nunavut Literary Council), del Canadà.

El programa encoratja als pares i cuidadors en el desenvolupament, l’alfabetització i les habilitats essencials dels seus infants amb un enfocament holístic. La iniciativa posa el focus en l’alfabetització familiar intergeneracional.

Finalment, s’ha anunciat l’Ibby-Iread outstanding reading promoter Award, que reconeix la tasca dels professionals de la promoció lectora. Les guanyadores d’aquesta edició han estat Zohreh Ghaeni, d’Iran i Jane Kurtz, dels Estats Units.

Més info:
https://https://www.ibby.org

FacebookTwitterWhatsAppEmail