Fires i Festivals LIJ, D'interès general

01/12/2022

Vic s’ha convertit en la capital de la LIJ aquest passat mes de novembre

Després de passar per Barcelona i Madrid, el Festival FLIC ha tornat per 5a vegada a la capital osonenca del 24 de novembre a l’1 de desembre, amb noves propostes artístiques i lúdiques per apropar la literatura a les joves generacions.

Titulada (des)ORDRES, l’edició d’enguany ha incidit en les formes de classificació d’una biblioteca i com aquest ordre condiciona el lector. Amb paraules de la directora literària del festival, Roser Ros, «ens hem proposat experimentar i reflexionar què passa quan, lluny dels estàndards, classifiquem els llibres de maneres diferents, perquè si sempre s’utilitzen els mateixos paràmetres, nosaltres, com a lectors, correm el risc d’encasellar-nos».

El festival ha repetit l’estructura de les altres edicions amb tres línies de programació diferenciades: la professional, la familiar i l’educativa. «El foment del gust per a la lectura necessita tres ingredients: joves lectors, adults que es relacionen amb ells i llibres», va comentar Magalí Homs, directora del FLIC, a la roda de premsa que es va celebrar al Casino de Vic, i va afegir que «en el context familiar i en l’escolar és on els infants i els joves poden desenvolupar aquest gaudi per a la lectura».

Avui és el darrer dia del festival i s’espera que s’hagi repetit l’èxit d’assistència de les anteriors edicions, en què van assistir-hi més de 3.500 persones.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.