IBBY / OEPLI, Sector

15/09/2022

Celebrat amb èxit el 38è Congrés Internacional de l’IBBY a Malàisia, on s’anuncia la Llista d’Honor de l’IBBY 2022

Del 5 al 8 de setembre va celebrar-se a Putrajaya (Malàisia) la 38a edició del congrés biennal de l’IBBY, que tenia com a tema principal “El poder de les històries”, amb què es pretenia explorar les històries comunes que apareixen a la literatura infantil i juvenil entre països, cultures i sistemes educatius.

Durant el congrés es va celebrar l’Assemblea General de 2022 al Congrés IBBY de Putrajaya.

Després de les declaracions d’obertura del president de l’IBBY, Mingzhou Zhang, es van presentar l’Informe Biennal i els estats financers, així com actualitzacions sobre les diferents activitats de l’IBBY, com ara: Bookbird, ICBD, el premi Hans Christian Andersen 2022, el premi de promoció de la lectura IBBY-Asahi 2022 i l’IBBY 2022. -Premi Promotor de Lectura Destacat iRead, la Llista d’Honor 2022, la Col·lecció 2021 per a Joves amb Discapacitat, els programes Nens en Crisi i IBBY-Yamada i el projecte Llibres silenciosos. Carolina Ballester va ser presentada com a nova directora executiva d’IBBY. Els delegats també van votar els membres del Comitè Executiu IBBY 2022-2024 i el President del Jurat del Premi HCA. Lluís Zendrera, president de l’IBBYcat i l’OEPLI, va entrar a formar-hi part.

El Comitè Executiu de l’IBBY 2022-2024 ha quedat configurat, doncs, de la següent manera:​​​​​​

Presidenta: Sylvia Vardell (EUA), President del Jurat del Premi HCA: Anastasia Arkhipova (Rússia)
Membres del Comitè Executiu: Denis Beznosov (Rússia)*, Tina Bilban (Eslovènia), Doris Breitmoser (Alemanya)*, Christian Elongué (Camerun), Sunjidmaa Jamba (Mongòlia), Ingrid Källström (Suècia), Akoss Ofori-Mensah (Ghana), Elena Pasoli (Itàlia), Junko Yokota (EUA), Lluís Zendrera (Espanya).
Membres d’ofici del Comitè Executiu: Ellis Vance (EUA) – Tresorera, Patricia Aldana (Canadà) – Presidenta d’IBBY Trust, Carolina Ballester (Suïssa) – Directora executiva d’IBBY, Janelle Mathis (EUA) i Petros Panaou (EUA) – Editors de Bookbird.

Durant el congrés també es va presentar la Llista d’Honor de l’IBBY 2022, una selecció biennal de llibres infantils destacats recentment publicats, que homenatja escriptors, il·lustradors i traductors dels països membres de l’IBBY.

A la llista s’hi troba un llibre d’autoria catalana, Espècies extraordinàries, de Salvador Comelles i Christian Inaraja, editat per Bira Biro l’any 2020. L’enhorabona!

La llista d’honor del 2022 inclou 163 nominacions en 47 idiomes diferents de 53 països. S’han seleccionat per a la llista 2022 63 entrades a la categoria d’Escriptura; 52 a la categoria Il·lustració; i 48 a la categoria Traducció. S’hi inclouen per primera vegada llibres en nepalès del Nepal, així com Sepedi i Tshivenda de Sud-àfrica.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.