Editorials LIJ, Fires i Festivals LIJ, D'interès general

19/09/2022

Èxit de públic i de vendes a La Setmana, especialment pel que fa a la LIJ

La Setmana del Llibre en Català ha tancat la seva 40a edició amb un gran èxit de vendes i d’assistents, el que confirma la vitalitat i bona salut del sector del llibre en català.

Entre el 9 i el 18 de setembre, més de 50.000 persones han visitat La Setmana atretes per l’àmplia oferta de llibres en català i per un ventall d’activitats divers i atractiu destinat a tots els públics.

Pel que fa a les vendes, també s’ha comptabilitzat un increment de més d’un 20%. El creixement més clar ha estat del llibre infantil i juvenil, donat que La Setmana ha estat, en aquesta edició, especialment participada per les famílies.

En el seu 40è aniversari, La Setmana s’ha consolidat com el gran festival del llibre en català i ha conferit un especial protagonisme a les més de 300 activitats programades sobre el món del llibre en català, la literatura, la llengua, la història, els nous talents creatius, el teatre, les arts i un llarg etcètera. Les taules rodones organitzades en els diferents escenaris han comptat amb la participació de ponents de renom que han reflexionat sobre assumptes de rigorosa actualitat com els feminismes, la salut mental, la creació literària o els 40 anys d’història de la LIJ a casa nostra, una de les activitats organitzades des de l’IBBYcat.

Aquesta edició ha estat també la darrera de Joan Carles Girbés com a president de la comissió organitzadora de La Setmana. Girbés va començar el seu mandat l’any 2020, en plena pandèmia, i s’acomiada amb bones sensacions: “Aquests tres anys ens han servit per fer el salt definitiu de La Setmana. Amb el canvi d’emplaçament al Moll de la Fusta hem crescut considerablement en espai, en mòduls, en expositors, en vendes i en la programació d’activitats. El gran festival del llibre en català té ben garantit el futur!”.

Ja esperem amb ganes la pròxima edició! L’enhorabona a tots els membres organitzadors.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.