Autors LIJ, Creadors LIJ, D'interès general

10/11/2022

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) celebra el 45è aniversari amb un acte reivindicatiu

Vora 250 persones han participat en la celebració del quaranta-cinquè aniversari de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Una celebració organitzada en tres actes entre octubre i novembre al Principat, a les Illes Balears i al País Valencià.

La primera celebració va tenir lloc al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat el passat 25 d’octubre. Hi van assistir una seixantena de persones, va comptar amb la intervenció dels socis Josep Piera i Aina Garcia Carbó i va ser conduïda per Teresa Pascual, vicepresidenta de l’AELC al País Valencià.

Al Principat, l’auditori de La Pedrera va acollir la festa divendres 28 d’octubre. Van participar-hi 120 socis. Hi van intervenir llegint una glossa Joaquim Carbó, el membre de més edat –l’agost va fer els 90– i Irene Gómez Diéguez, l’associada més jove, de 23 anys.

La darrera celebració va ser a Palma, al Casal Solleric, dimecres 2 de novembre. Conduïda per Pere Gomila, vicepresident per les illes, va comptar amb les intervencions de les sòcies Margarita Ballester i Laura Torres Bauzà. Van participar-hi unes seixanta persones.

El president de l’AELC, Sebastià Portell, va ser l’encarregat de tancar les tres festes amb un discurs d’agraïment, d’homenatge a la història de l’entitat i reptes per al futur. Als actes també s’hi va estrenar un vídeo que recull la història de l’AELC a través del testimoni dels presidents Guillem-Jordi Graells, Bel Olid, Jaume Pérez Montaner, Sebastià Portell i Antònia Vicens i de la primera coordinadora, Montserrat Bayà. El podeu veure aquí.

l’AELC va néixer l’octubre del 1977 a partir del Congrés de Cultura Catalana. El primer president va ser Josep M. Castellet i l’han seguit Josep M. Llompart, Joan Fuster, Avel·lí Artís-Gener, Jaume Fuster, Francesc Parcerisas, Antònia Vicens, Jaume Pérez Montaner, Guillem-Jordi Graells, Bel Olid i Sebastià Portell, l’actual.

L’AELC disposa del fons digital més extens sobre literatura catalana a internet, amb més de 750 pàgines d’autors, ofereix assessorament fiscal i jurídic, fa tasques de difusió, estudi i reflexió sobre l’ofici d’escriure i organitza conferències, jornades, col·loquis, seminaris, festivals i premis, però un dels principals objectius és la defensa dels interessos professionals dels escriptors davant les institucions i entitats culturals.

Moltes felicitats, AELC!

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.