Autors LIJ, Premis LIJ, Biblioteques, Creadors LIJ, D'interès general, Llibreries

15/09/2022

Rafael Salmerón López, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2022

El jurat ha escollit l’obra La rama seca del cerezo “per la seva estructura sòlida, pel seu ric llenguatge i per la seva cura d’estil amb què aconsegueix implicar al lector fins al final”.

Rafael Salmerón López ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, corresponent a l’any 2022, per l’obra La rama seca del cerezo, a proposta del jurat reunit aquesta setmana. El premi, concedit pel Ministerio de Cultura y Deporte, és dotat amb 20.000 euros.

El jurat ha destacat que Rafael Salmerón, sense fer concessions al dramatisme, i amb un extraordinari treball de documentació, recompon el desastre històric d’Hiroshima en contraposició amb el Japó actual i obre la porta a l’esperança. Una narració amb què l’autor construeix un univers proper per als joves lectors, als quals aconsegueix transmetre un missatge de superació.

El guardó el concedeix el Ministerio de Cultura y Deporte per distingir una obra d’un autor o autora espanyola, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat i publicada a Espanya en la primera edició durant l’any 2021.

 

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.