Publicacions LIJ, Biblioteques, Creadors LIJ, Editorials, Llibreries

15/09/2022

Nova publicació «Què en fem, d’una pandèmia? Retrat, més o menys veraç, de dos anys de la LIJ»

L’Anuari de Biblioteques, Llibres i Lectura acaba de publicar un nou article que analitza el bienni 2020-2021 pel que fa a literatura infantil i juvenil al nostre país. Una publicació de la Universitat de Barcelona, coordinada per Maite Comalat i Lluís Agustí, de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals.

Es tracta d’un document testimonial dels canvis que va viure el món del llibre, tots plegats i en pròpia pell, derivats de la pandèmia de la COVID-19. El text fa passada per totes i cada una de les baules del llibre, des dels autors als lectors, a fi de relatar des del petit detall als grans traços de dos anys de la nostra història que han deixat llums i ombres en el llibre i la lectura. Llums, com la capacitat d’adaptació de la població en general i de determinats gremis en particular, i ombres, com les derivades d’algunes actituds dels nostres governants, d’alguns responsables de biblioteques o de les dificultats de supervivència d’alguns autors. Deixeu, doncs, que aquest document suposi un exemple d’allò que vam experimentar i, sigui poc o molt, esdevingui també un aprenentatge que ens ajudi i guiï de cara a un futur ben avorrit.

A més l’article inclou un apartat que en edicions anteriors havia esdevingut un capítol amb entitat pròpia: un recull de les recerques que a diversos nivells s’han presentat i que han aportat una pedra més de l’edifici necessari per saber d’on venim, qui som i cap a on anem. La jubilació de la doctora Teresa Colomer, encarregada anteriorment d’aquest capítol, afegit a la crisi derivada de la pandèmia que també ha afectat les recerques, ha suposat que s’inclogui en aquest capítol.

Podeu trobar-lo aquí.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.