Autors LIJ, Efemèrides i homenatges LIJ, Creadors LIJ, D'interès general

08/09/2022

Roser Capdevila rep la Medalla d’Or de la Generalitat

La il·lustradora Roser Capdevila i el mecenes i empresari Antoni Vila Casas van rebre ahir 7 de setembre del 2022 la Medalla d’Or de la Generalitat de mans del president Pere Aragonès. L’acte, celebrat al Parc dels Colors de Mollet del Vallès, va obrir el programa institucional de la Diada.

Amb aquesta distinció, que es va crear el 1978, la Generalitat vol distingir persones que “hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic”.

Dels guardonats, Aragonès va destacar que amb el seu esforç i talent “han construït els fonaments culturals de Catalunya” i han estat “referents i exemple” de “com es construeix una nació”.

Amb la Medalla d’Or a Roser Capdevila, la Generalitat destaca la seva popularitat, també internacional, gràcies als personatges de “Les Tres Bessones”.

La seva obra ha estat traduïda a 35 llengües i ha arribat a 158 països, “un exemple de l’èxit que es pot assolir amb l’audiovisual català i un referent en l’àmbit”, segons destaca el govern.

Els personatges de Capdevila van néixer l’any 1983 inspirant-se en les seves tres filles, Anna, Teresa i Helena.

Durant el seu parlament, Roser Capdevila, de 83 anys, va agrair al Govern haver cregut en ella i va assegurar que aquest guardó, que la fa feliç i l’emociona, l’anima a seguir dibuixant.

FacebookTwitterWhatsAppEmail
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.